In de media

Sam Gevers en Luc Stevens: een uitstekende match

Als je naar een musicalspektakel van Luc Stevens zit te kijken, dan is de kans groot dat je ook aan het genieten bent van het werk van Sam Gevers. Heel vaak is de 32-jarige Gelenaar immers de componist met dienst. Momenteel werken ze samen aan 'Rubens', dat in augustus 2018 in première gaat, en aan 'Zoo of Life', dat al in april van hetzelfde jaar wordt opgevoerd. Waarom het zo goed klikt tussen de twee creatievelingen? We vroegen het aan Sam zelf.

"De allereerste keer dat we samenwerkten, dat is heel lang geleden. Toen ik in de lagere school zat, speelde ik één van de veertig rovers in de Sprookjeshutsepot die Luc Stevens regisseerde." (lacht) 

Vertel eens, Sam, wanneer hebben jullie voor het eerst de handen in elkaar geslagen?

"De allereerste keer dat we samenwerkten, dat is heel lang geleden. Toen ik in de lagere school zat, speelde ik één van de veertig rovers in de Sprookjeshutsepot die Luc Stevens regisseerde." (lacht) 

"De eerste keer dat we professioneel samenwerkten, was in 2010. Ik was pas afgestudeerd als dirigent en slagwerker aan het conservatorium van Antwerpen en mijn band Percussive ging het ook voor de wind. Luc was voor de tweede editie van Gheelamania op zoek naar een compagnon om de muziek van de voorstelling in handen te nemen. Omdat we allebei van Geel afkomstig zijn en dezelfde kringen frequenteerden, hebben we mekaar eerder toevallig ontmoet. Heel spontaan, maar als ik er nu op terugdenk, dan moest het er ooit eens van komen. Het klikte meteen tussen ons."

 

 

Hoe komt het dat het zo goed loopt tussen jullie?

"Ik denk dat we elkaar zo goed vinden omdat we heel complementair zijn. Ik voel redelijk goed aan wat Luc scènematig wil vertellen en welk gevoel hij wil overbrengen bij het publiek. Ik denk dat ik zijn ideeën goed kan vertalen naar muziek. We werken ook al 11 jaar redelijk intensief samen. Dan leer je mekaar steeds beter kennen en ben je steeds beter op elkaar afgestemd." 

"Bij de eerste voorstellingen die we samen deden, kwam ik er pas bij toen er al heel wat van de voorstelling was uitgeschreven. Nu ben ik veel sneller betrokken en schrijven we de musicals veel meer samen uit. Dat creatieve pingpongen in de beginfase van een project, dat vind ik leuk. Samen dingen verzinnen, schrappen, opnieuw verzinnen en weer schrappen. Dat maakt het uitdagend." 

 

"Weet je, soms schrijven we een liedje, en dat kan een heel mooi nummer zijn, dat om een of andere reden toch niet helemaal past in de voorstelling. Helaas pindakaas, maar dan wordt dat geschrapt. Dat zijn beslissingen die we dan samen nemen."

 

Waarom werk je zo graag samen met Luc?

"In de eerste plaats omdat we elkaar op professioneel vlak zo goed vinden, maar ook omdat ik de mens Luc Stevens heel hoog heb zitten. Luc is iemand met een enorme drive. Iemand die er in elk van zijn voorstellingen in slaagt om een groot publiek te ontroeren met straffe beelden en grote emoties. Met veel spektakel ook. Iemand die grote groepen medewerkers kan enthousiasmeren om het beste van zichzelf te geven."

 

"Daarnaast is hij ook gewoon een goeie gast. Een man die een groot respect heeft voor iedereen waar hij mee samenwerkt. Voor de professionele acteurs in de voorstelling, maar ook voor de vrijwilliger en de gelegenheidsacteur. Voor hem is iedereen gelijk. Een heel warme man, en die warmte straalt ook af op de voorstellingen die hij maakt."

"Hij is een emotionele mens, net zoals ik. Misschien is dat de reden waarom we zo vaak dezelfde golflengte zitten: we laten ons allebei leiden door ons buikgevoel. Dat gevoel komt heel vaak overeen."

Nieuwe voorstellingen

In april 2018 gaat 'Zoo of Life' in première in Antwerpen. Tickets voor die voorstelling kan je kopen op de site van het Elisabethcenter. In augustus 2018 kan je in Westerlo naar 'Rubens' gaan kijken, een groot musicalspektakel in openlucht met onder andere Jan Schepens. Voor die voorstelling kan je tickets kopen op de website van Historalia.

Artistieke producties

Telkens een ander verhaal of moraal, telkens dezelfde sociale verbondenheid. Dat is de ziel die we brengen. 

Alle producties weergeven

Luc Stevens Producties

Artistieke projecten 

met een ziel