Interview

Met deze 3 toppers wil Luc Stevens graag (nog eens) samenwerken

Luc Stevens heeft in het verleden al met heel veel topacteurs samengewerkt. Er zijn echt wel vele warme mensen onder de acteurs, vindt Luc.  Welke tot de verbeelding sprekende namen er nog op zijn verlanglijstje staan? We vroegen het hemzelf.

"Met Lucas Van den Eynde wil ik dadelijk nog eens een voorstelling in elkaar boksen. Onze samenwerking tijdens Albert I was fenomenaal. Echt een verrijking. Lucas is niet enkel een geweldig aangenaam persoon, maar ook een absolute klasbak. Ik heb heel veel van hem geleerd, en hij ook van mij, hoop ik. Die kruisbestuiving, dat is iets waar ik altijd naar op zoek ga."

"Ik ben niet iemand die van begin tot eind de wet dicteert en die van zichzelf vindt dat hij de waarheid in pacht heeft. Als ik een voorstelling maak, dan doe ik dat samen met mijn acteurs: ik luister naar hen en vraag naar hun mening. Ik geef hen de ruimte om een eigen invulling te geven aan hun personage. Samen puzzelen we aan een voorstelling. Wederzijds respect en vertrouwen, dat vind ik heel belangrijk. Door die manier van samenwerken komen we volgens mij altijd tot een beter resultaat. Zo was het bij Albert I, en zo was het ook bij veel andere voorstellingen die ik al gemaakt heb."

Ook op het verlanglijstje

"Iemand waar ik nog nooit mee heb samengewerkt, maar die wel hoog op mijn verlanglijstje staat, is Peter Van de Velde. De meeste mensen kennen hem voornamelijk als Piet Piraat, maar hij heeft al zo veel prachtige rollen neergezet. Zowel voor tv-producties als in theater en musicals. Hij is een man met enorm veel talent! Dat bewijst hij nu ook weer bij 40-45!  Een paar keer is een samenwerking er bijna van gekomen, maar telkens kwam er iets tussen. Jammer, maar ik hoop dat het er ooit eens van komt."

 

"De derde naam op mijn verlanglijstje, dat moet Peter Van den Begin zijn. Ik heb nog nooit met hem samengewerkt, heb hem zelfs nog nooit ontmoet. Hij is een heel veelzijdige acteur. Of hij nu een kabouter speelt in een Plop-film, in de kleren van Debby of Ronny kruipt, of Ray Van Mechelen speelt in Matroesjka's: altijd is hij top. Ik heb heel veel respect voor hem en ben ervan overtuigd dat we samen een mooie voorstelling in elkaar kunnen steken."

Nieuwe voorstellingen

De tabel van Mendeljev, de Groote Rappèl 2, kerstmagie op 6 kastelen, Grote madammen in het klein, Petticoat, Gheelamania 4, opvolger Rubens, opvolger zoo of life, 2048 een muziektheatervoorstelling rond milieu, een film waar ik nu nog niks over kan zeggen.

Artistieke producties

Telkens een ander verhaal of moraal, telkens dezelfde sociale verbondenheid. Dat is de ziel die we brengen. 

Alle producties weergeven

Luc Stevens Producties

Artistieke projecten 

met een ziel